Loading....

This content is available in the following languages: enEnglish

MIM COOP

Mim Coop / Veterinarska Ambulanta Banja Luka

Ultrazvučna dijagnostika u veterinarskoj medicini

Prednost ove metode je što je bezbolna a za agresivnije životinje koristi se blaža sedacija.

Ultrazvučna dijagnostika je pomoćna dijagnostička metoda u medicini koja danas zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u veterinarskoj medicini. Ona predstavlja “zlatni standard” u dijagnozi mnogih bolesti. Potpuno neinvanzivna, brza i jednostavna metoda gdje se uz pomoć ultrazvuka dobija dvodimenzionalna slika na ekranu aparata u realnom vremenu.

Omogućava nam veoma precizna mjerenja veličine organa i promjena na njima, kao i mjerenja brzine protoka kroz krvne sudove, kao i brojna druga mjerenja značajna za postavljanje tačne dijagnoze. Najčešće se koristi za pregled unutrašnjih organa (bubrega, jetre, slezine,želuca, crijeva, pankreasa, mokraćne bešike, materice, prostate…). Ova metoda se uspješno koristi u dijagnostici graviditeta kao i praćenju razvoja plodova.

Veterinarska ambulanta MIM COOP Banja Luka. Osnovana je 1997 godine kao prva specijalizovana ambulanta za liječenje kućnih ljubimaca i malih životinja u Banja Luci. Razvojem kinologije i felinologije, povećanjem broja pasa i mačaka, stvorila se potreba za kvalitetnijom dijagnostikom i liječenjem ovih životinja.

Upoznajte nas bolje kroz našu foto galeriju ili potražite naše kontakt podatke na kontakt stranici.

MIM COOP

Naš tim

Naš stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom uvijek je spreman pomoći Vašem ljubimcu.

Partneri

Naši partneri

Povjerenje je ključ stvaranja dobrih poslovnih odnosa.

Back To Top