Loading....

This content is available in the following languages: enEnglish

MIM COOP

Obilježavanje pasa i mačaka mikročipom

Mikročipovanje ubrzava identifikaciju i brzo pronalaženje ljubimaca.

Obilježavanje pasa i mačaka mikročipom podrazumjeva aplikaciju trajnog implanta pod kožu u predjelu lijeve strane vrata. Veterinarska ambulanta Mim Coop Banja Luka vrši intervenciju mikročipovanje, a sama intervencija je kratkotrajna, gotovo bezbolna i potpuno u skladu sa principima dobrobiti životinja. Ovaj vid obilježavanja je zakonski obavezan za sve vlasnike pasa i mačaka u BIH.

U slučaju da se ljubimac izgubi, a ako je čipovan, olakšava se njegova identifikacija i brzo pronalaženje vlasnika.

Svake godine u svijetu, u državnim i privatnim skloništima i azilima bude uspavano preko 5 miliona mačaka i pasa. Ta sumorna brojka u zavisnosti od države varira između 30 i 50% od ukupnog broja životinja koje dospeju u azile. I sami možete pretpostaviti da je među tim brojnim nesretnim životinjama veliki broj vlasničkih kućnih ljubimaca koji su se izgubili ili pobjegli. Mikročip u ovom slučaju bukvalno može predstavljati razliku između života i smrti.

U velikim prirodnim katastrofama iz prethodnih godina, hiljade kućnih ljubimaca su bili odvojeni od svojih vlasnika. Ovakve situacije samo naglašavaju potrebu i važnost trajnog identifikacionog sistema koji omogućava spajanje razdvojenih vlasnika i ljubimaca. Mikročip implanti su jedno od rešenja.

Pored danas zastarjelih metoda tetoviranja i označavanja markicama, mikročipovi predstavljaju daleko pouzdaniju i trajniju identifikaciju za kućne ljubimce. Takođe, kradljivci pasa lako mogu ukloniti markice i pločice sa podacima, ali uklanjanje mikročipa ipak zahteva ozbiljnu hiruršku intervenciju.

MIM COOP

Naš tim

Naš stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom uvijek je spreman pomoći Vašem ljubimcu.

Partneri

Naši partneri

Povjerenje je ključ stvaranja dobrih poslovnih odnosa.

Back To Top