Loading....

This content is available in the following languages: enEnglish

MIM COOP

Certifikati za putovanje ljubimaca

Šta od certifikata vam je potrebno da putujete sa svojim ljubimcem preko granice?

Ambulanta MIM COOP Banja Luka je ovlaštena veterinarska ambulanta koja izdaje veterinarske certifikate i u kojoj možete obaviti sve pripreme za putovanje Vašeg ljubimca van granica BIH.

Ukoliko idete na put i želite povesti svog ljubimca sa sobom, postoje određene procedure koje morate ispoštovati.

Naime, nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca u pratnji vlasnika ili osobe odgovorne za životinje u ime vlasnika iz Bosne i Hercegovine u zemlje članice Evropske unije propisano je Regulativama (EZ) 576/2013 i 577/2013.

U skladu sa navedenim Regulativama Evropske unije potrebno je da kućne ljubimce prilikom nekomercijalnog kretanja iz Bosne i Hercegovine u države članice Evropske unije prati pored vlasničke knjižice/pasoša i VETERINARSKO ZDRAVSTVENI CERTIFIKAT koji izdaju ovlaštene veterinarske ambulante.

Veterinarska ambulanta MIM COOP Banja Luka. Osnovana je 1997 godine kao prva specijalizovana ambulanta za liječenje kućnih ljubimaca i malih životinja u Banja Luci. Razvojem kinologije i felinologije, povećanjem broja pasa i mačaka, stvorila se potreba za kvalitetnijom dijagnostikom i liječenjem ovih životinja.

MIM COOP

Naš tim

Naš stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom uvijek je spreman pomoći Vašem ljubimcu.

Partneri

Naši partneri

Povjerenje je ključ stvaranja dobrih poslovnih odnosa.

Back To Top